Dimarts, 16 de juliol, el nucli Penedès d’Ocell de Foc ha organitzat un taller professionalitzador adreçat a tots els i les joves amb inquietuds en l’àmbit musical. Per fer-ho, ha comptat amb la col·laboració d’El Tingladu, una cooperativa vilanovina que des de fa setze anys organitza, a Vilanova i la Geltrú, un festival de manera totalment autogestionada.

Amb l’objectiu d’apropar l’experiència de persones que han fet de la seva afició per la música i les arts escèniques el seu ofici, el taller va ser en format taula rodona i va comptar amb la participació de Carles Renyer, membre d’El Tingladu; Solueyman Bah, road manager d’Stay Homas; Clara Cabutí, tècnica d’El Mago Pop; i Laura Tejo, de la txaranga This-Tracció. Tots ells van explicar a la vintena de participants la seva experiència a l’hora de professionalitzar la seva feina i, al mateix temps, van contestar totes les preguntes, dubtes i qüestions que els i les joves els van plantejar.

El taller va acabar amb una actuació de la txaranga vilanovina This-Tracció, formada per joves que van decidir emprendre i professionalitzar la seva activitat constituint una txaranga.

Com a complement a aquest taller, els i les participants que vulguin podran assistir, el dimarts 23 de juliol, a una visita guiada al muntatge d’El Tingladu per conèixer de primera mà com s’organitza i pren forma un dels festivals de referència del país.

Aquest taller professionalitzador és una de les iniciatives que des d’Ocell de Foc Penedès es duen a terme per promoure l’emprenedoria entre els joves, així com la creació d’iniciatives col·lectives. Totes elles es duen a terme sota el nom d’XS. Idees per volar. XS és l’acrònim de XoriguerS, una espècie d’ocell present a Catalunya i que es caracteritza perquè és de les poques aus que no es construeix un niu propi, sinó que utilitza els d’altres.

Per tirar endavant aquesta acció, el nucli Ocell de Foc Penedès ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Pinnae, entitat que dona suport al projecte.